Na hranici s Ukrajinou polícia zadržala 14 Somálčanov bez dokladov

01.01.2013 Sobrance

Sobrance 1. januára (TASR) - Štrnásť štátnych príslušníkov Somálska bez cestovných dokladov zadržali v pondelok (31. decembra) slovenskí policajti na hranici Slovenska s Ukrajinou.

Prvú skupinu ôsmich osôb kontrolovali v čase o 7.30 h policajti v katastrálnom území obce Ulič v okrese Snina, pričom ich predviedli na oddelenie z oddelenia hraničnej kontroly za účelom zistenia totožnosti.

Všetkých osem osôb malo úmyselne poškodené papilárne línie posledných článkov prstov oboch rúk. "Cudzinci prekročili štátnu hranicu z Ukrajiny do SR neoprávnene mimo hraničný priechod a na našom území sa zdržiavali neoprávnene. Keďže prejavili úmysel požiadať o azyl na území SR, v čase o 17.30 h boli prevezení do Záchytného tábora v Humennom za účelom ďalšieho azylového konania," uviedla dnes hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej polície Sobrance Agnesa Kopernická.

Druhú skupinu šiestich Somálčanov zadržali o 23.30 h policajti v katastrálnom území obce Nová Sedlica v okrese Snina. "Ich zdravotný stav bol dobrý, nevyžadoval si lekárske ošetrenie. Do ďalšieho rozhodnutia sú v miestnosti pre dočasne umiestnených cudzincov na Oddelení hraničnej kontroly Policajného zboru Zboj," informovala hovorkyňa.
 

Vyberte región